Projectinformatie

Wat wij gaan realiseren

Een nieuw aanzicht

Strandweg Vastgoed BV (Hommerson) realiseert een nieuw gebouw aan de Noordboulevard in Scheveningen, met daarin diverse horecagelegenheden en winkels. Daarnaast wordt er in dit gebouw een parkeergarage van 3 lagen met plaats voor ongeveer 700 auto’s gerealiseerd. Deze commerciële ruimtes en parkeergarage liggen onder één groot groendak, waarmee een overgang tussen het Noordzeegebied en Scheveningen Bad wordt gevormd. Daarnaast sluit de uitstraling van de gevel aan op de architectuur van het Kurhaus en roept zo het echte vakantiegevoel op. Door deze inpassing komt de gevel van de nieuwe bebouwing meer naar voren te liggen dan in de zojuist gesloopte situatie. Daarom wordt de boulevard verlegd en opnieuw ingericht, aansluitend op de al reeds ontwikkelde boulevard in het kader van Plan Morales.

De ontwikkeling

De ontwikkeling van Scheveningen Bad als aantrekkelijke locatie voor Hagenaars en toeristen is één van de speerpunten uit het programma ‘De Kust Gezond’. Om deze ontwikkeling te faciliteren heeft gemeente Den Haag in december 2015 het “Ruimtelijk Kader Noordboulevard” vastgesteld. Herontwikkeling van de Noordboulevard en het toevoegen van parkeergelegenheid en winkels/horeca in dit gebied speelt in op deze behoefte van een aantrekkelijke locatie. De herontwikkeling sluit aan op de al reeds ontwikkelde boulevard in het kader van Plan Morales en de huidige winkels/horeca op het noordelijke gedeelte van de boulevard zijn aan vervanging toe. Daarnaast zorgt het toevoegen van een parkeergarage voor een vervulling van de parkeerbehoefte in het gebied.

Het gebouw

Het nieuwe gebouw bestaat uit winkels en horecagelegenheden gelegen aan de nieuw te realiseren boulevard. De voorzieningen en bijbehorende levendigheid presenteren zich hiermee direct aan de bezoekers. Voor het gebouw ligt een zone met ruimte voor terrassen en kiosken. De gevel van het gebouw markeert de rand tussen de wandelboulevard en het hogere duin waarop de Oranjeflats en aangrenzende bebouwing staan. Hiermee voegt de ontwikkeling een hoogwaardige landschappelijke contrastzone toe tussen het Noordzeegebied en Scheveningen Bad. Ten opzichte van de bestaande bebouwing langs de Scheveningse kust, waarvan het Kurhaus als enige de monumentenstatus heeft, sluit de ontwikkeling van de parkeergarage en de winkels/horeca en de herontwikkeling van de Noordboulevard aan op deze bebouwing. Een regelmatig patroon van grote openingen in de gevel zorgt voor interactie tussen binnen en buiten. De stapsgewijs verspringende voorgevel volgt de gebogen lijn van de nieuwe boulevard.

Impressies Noordboulevard

Scheveningen

De Boulevard


Door de inpassing van de parkeergarage komt de gevel van de nieuwe bebouwing meer naar voren te liggen dan de huidige bebouwing. Daarom moet de Noordboulevard worden verlegd en opnieuw ingericht. Om een mooie boulevard te houden wordt deze verlegd en verbreed. De nieuwe Noordboulevard krijgt een licht gebogen vorm. Hierdoor sluit de boulevard meer aan bij de kustlijn van dit deel van de Noordzeekust . Deze herontwikkeling sluit aan op de al reeds ontwikkelde boulevard in het kader van Plan Morales.


De intiatiefnemers

Scheveningen Noordboulevard

Brink

Het project Noordboulevard is in alle opzichten een meer dan bijzonder project. Naast het feit dat het project een nieuwe icoon is voor Scheveningen en daarmee voor Nederland, is het ook in technisch-procedurele zin een hoogstandje. Ontwikkel maar eens 8.000 m2 Horeca, een parkeergarage voor 700 auto’s en een spraakmakend strandpaviljoen binnen de context van een grote toeristische attractie, de nabijheid van een Natura 2000 gebied en een waterwingebied! Complex, uitdagend, in de schijnwerpers en spraakmakend zijn dan ook zo maar een aantal kwalificaties die je aan dit project kunt geven. Gelukkig mogen wij werken voor een bevlogen en ondernemende opdrachtgever die dit snapt. Als we worden gevraagd het project Noordboulevard aan te pakken, dan pakken we het ook goed aan. Samen met de opdrachtgever werken wij aan dit bijzondere project.

brink.nl

Sprangers

Sprangers Bouwbedrijf is specialist in utiliteitsbouw en woningbouw voor onder andere het bedrijfsleven, de zorg-, het onderwijs-, woningbouwverenigingen en de logistieke sector. De bedrijfsactiviteiten van Sprangers Bouwbedrijf zijn in een ononderbroken bedrijfsvoering terug te voeren tot 1796, en duizenden gerealiseerde bouwprojecten, is onze passie voor bouwen alleen maar gegroeid.

Op dit moment behoort Sprangers tot de top 50 van Nederlands grootste bouwbedrijven. Een gestroomlijnd bouwproces garandeert een uniek eindresultaat. Daarom werken we volgens strak gestructureerde processen, geborgd door de kwaliteitssystemen ISO-9001, ISO-14001 en VCA**. Kwalitatief bouwen en kwalitatief leven gaan bij ons hand in hand.

Sprangers.nl

Interparking

De Interparking Group, onder andere onderdeel van AG Real Estate en Canadian Pension Plan Investment Board (CPPIB), exploiteert in 9 Europese landen bijna 900 klantvriendelijke parkeervoorzieningen (on- en offstreet) en ruim 370.000 parkeerplaatsen. Interparking behoort tot de top 3 van Europese parkeerexploitanten.

In Nederland exploiteert Interparking 118 parkeervoorzieningen met in totaal meer dan 55.000 parkeerplaatsen. Interparking streeft naar kwalitatief hoogwaardige parkeervoorzieningen. De in totaal 187 European Standard Parking Awards (ESPA) zijn een weerspiegeling van de kwaliteit van onze producten en diensten.

interparking.nl

Wim de Bruijn

Bureau voor stedenbouw en architectuur Wim de Bruijn is een breed werkend Rotterdams architectenbureau dat is opgericht in 1991. Wij zijn in diverse werkgebieden actief: winkelcentra, woningbouw, stedenbouw, zorg, onderwijs en leisure. Daarnaast zijn we als interieurarchitect werkzaam voor een aantal grote instellingen. Het zit echter in ons DNA om dit werkveld continue te verbreden.

We ontwerpen van stad tot stoel, waarbij onze werkwijze zeer beeldend is. We werken volledig 3D, zowel in het ontwerp als in de uitwerking. Ons bureau heeft vaak een spilfunctie in diverse processen. Duurzaamheid en circulariteit zijn in ons werk een vanzelfsprekendheid waarbij ook de haalbaarheid hoog in ons vaandel staat.

wimdebruijn.nl